Pizza Calzone este una dintre cele mai iubite pizza. Cu Sunca, mozzarella si sos de rosii, de obicei are forma unui corn, dar George Toader, vicecampion European la pizza, te invata sa o faci in forma de triunghi. Vei vedea ca se umfla mai tare.
Intr-un bol incapator, pune peste faina 25 gr de sare, 10 de zahar si amesteca bine.
Dizolva drojdia bine in apa calduta si toarn-o in castronul cu faiana. Amesteca bine si apoi framantam, timp de 7-8 minute. La final, unge aluatul cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.
Aluatul are nevoie de maturare, va putea fi folosit pentru pizza abia dupa 26 de ore. Aveti 2 optiuni: fie bagati aluatul direct la frigider cu o folie deasupra, dupa 24 de h il scoateti, il impartiti in 7 bucati si il lasati 2 ore la dospit intr-un loc cald si apoi faceti pizza. Fie il portionati direct, il lasati 2 ore sa creasca si apoi bagati fiecare palina intr-o punga si le bagati la frigider pentru 24 h. Apoi puteti intinde direct aluatul sa faceti pizza.
Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, pentru a nu provoca balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte.
Prepara sosul de rosii blendand rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.
Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet. Aluatul de pizza calzone e mult mai subtire de aceea cantitatea de aluat ajunge pentru 7 pizza.
Pune in mijlocul aluatului 150 gr de mozzarella, 3 linguri de sos de rosii si 100 gr sunca de praga. Apuca aluatul din 3 parti egal distantate si ridica-l si uneste varfurile. Inchide fiecare latura. Unge cu putin sos de rosii.
Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune pizza in tava si lasa-o la cuptor 7 minute la 220 grade.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post