Pizza a la Jamie

Daca iti doresti o pizza asa cum o face Jamie Oliver, dar si o mancare care sa se termine rapid, ai gasit reteta potrivita.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 30 g drojdie proaspata
  • 30 g miere
  • 625 ml apa calduta
  • 500 g faina alba
  • 500 g faina grisata (daca nu gasiti faina grisata
  • puneti tot faina alba - eu doar faina alba am folosit)
  • 30 g sare
  • niste faina sau gris pentru pudrare.
  • UMPLUTURA: ciuperci
  • ardei
  • rosii
  • muschi file
  • mozzarella.

Mod de preparare

1.Se dizolva drojdia si mierea in jumatate din cantitatea de apa calduta.

2. Intr-un bol mare se pun faina si sarea. Se face o groapa in mijloc si acolo se toarna amestecul de drojdie cu miere. Se amesteca pana cand este incorporata faina. Se adauga in mijloc cealalta cantitate de apa calduta si se framanta pana se omogenizeaza bine aluatul.

3. Se framanta timp de 5 minute dupa care se cresteaza aluatul si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (40 minute - o ora si jumatate).

4. Cand si-a dublat volumul, se framanta din nou timp de 1 minut, scotand tot aerul afara si se lasa din nou la dospit pana isi dubleaza din nou volumul.

5. Se pudreaza masa cu faina si se intinde aluatul pana ajunge la o grosime de 3-4 cm. Dintr-un kg de faina eu am facut 3 tavi de pizza, deci se imparte in 3 parti egale.

6. Am uns aluatul cu un sos de rosiii, facut cu rosii proaspete si putin ketchup, ulei de masline si busuioc. Le-am calit putin pana cand rosiile s-au inmuiat. Cand a fost gata, am uns aluatul cu sosul obtinut.

7. Am adaugat putina mozzarella iar apoi am pus muschi file, ardei si ciuperci. Deasupra am adaugat mozzarella. Se pune in cuptorul incins si se coace la 240 grade/treapta 9 timp de 10-20 minute. Eu am lasat-o 20, pentru ca nu era rumenit aluatul.


Pofta buna! Reteta Pizza a la Jamie a fost propusa de Aureliana pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce