Penne Rigate cu sos de iaurt

Penne Rigate cu sos de iaurt este o reteta simpla si rapida cu paste. Pentru sosul de iaurt aveti nevoie de

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400-500gr Penne Rigate
  • iaurt
  • 30 gr parmezan
  • 30 gr telemea
  • 50gr sunca
  • praz
  • busuioc
  • unt si ulei de masline

Mod de preparare

1. Se pun pennele la fiert.
2. Prazul se taie felii foarte subtiri care se calesc in unt si ulei de masline iar cand devine lucios adaugam sunca taiata marunt.
3. Cand consideram ca sunca si prazul sunt suficient calite turnam iaurtul si peste iaurt presaram busuiocul, parmezanul si telemeaua in mod uniform si lasam la foc foarte mic pana la momentul cand acestea incep sa se topeasca dupa care incepem sa amestecam pana obtinem un sos omogen. Atentie asta va dura foatre putin deci focul trebuie sa fie foarte mic.
4. Se amesteca sosul astfel preparat cu pennele si masa e gata.


Se pot servi cu ulei picant.
Alte retete recomandate:

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala