Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de
Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt.
Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Se adauga si rosiile cu bulionul si se lasa si acestea pana se evapora tot lichidul.
Dupa care se adauga sare, piper, scortisoara si boia.
Se ia sosul de pe foc, se prepara sosul beschamel, si se pun pastele la fiert.
In sosul usor racit, se adauga 3 linguri de pesmet si oul batut.
Se unge o tava cu putin unt, se presara pesmetul ramas si se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane fierte si trecute prin jet de apa rece.
Deasupra macaroanelor se pune carnea si se niveleaza frumos.
Deasupra carnii se pune jumatate din beschamel, jumatate din cascaval. Dupa care, ultima tura: restul de macaroane, restul de beschamel, restul de cascaval.
Pofta buna!
Reteta Pastitio, mancare greceasca a fost propusa de korres pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne tocata gasiti aici:
Rulada cu carne tocata si legume,
Tarta cu carne tocata si ciuperci
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios