Pasticcio

Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cind e rumena carnea,

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cani de fussili
  • 1 lingura ulei
  • 4 linguri smintina
  • sare
  • rosmarin. Sos: 2 linguri ulei
  • 1 ceapa taiata fin
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 catei de usturoi tocati
  • jumatate de kg. carne tocata de vita
  • 420 gr. de rosii din conserva taiate
  • o ceasca vin alb
  • 2 linguri de patrunjel tocat fin
  • sare si piper. Topping: o cana de iaurt gras
  • 3 oua
  • cascaval ras (o mina buna)

Mod de preparare

Sosul: se caleste ceapa cu ardeiul trei minute. Se adauga usturoiul si se mai caleste un minut. Se pune carnea si se rumeneste. Cind e rumena carnea, se adauga rosiile si vinul si se fierbe la foc mic pina se ingroasa sosul bine (cel putin 20 de minute). Se pune patrunjelul la sfirsit si se sareaza si pipereaza dupa gust. Pastele se fierb in apa cu sarea si uleiul. Se scurg si se pun intr-un castron unde se amesteca cu smintina.

Pentru topping se bat ouale cu iaurtul si se pune un praf de sare si piper. Intr-un vas care merge la cuptor si uns cu ulei se pune jumatatea din cantitatea de paste peste care se pune jumatate din cantitatea de sos. Se repeta straturile. Se acopera cu toppingul si se presara cascavalul.

Se coace jumatate de ora la foc potrivit pina e rumena deasupra.
Se garniseste cu rosmarin si se serveste cu o salata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide