Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.
Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1 mm grosime.
Intindeti cateva foi de aluat si faceti serii mici de 4- 5 ravioli, a cate 7x 7 cm, acoperind foile ramase cu un servet umed. Intindeti pastele pe o suprafata pudrata bine cu faina si puneti o lingurita de umplutura in mijlocul foii, la un capat. Repetati operatiunea de-a lungul foii, lasand un spatiu de 5 cm intre gramajoarele de umplutura. Apoi, cu o pensula de patiserie curata si putina apa, stergeti usor si uniform aluatul. Intindeti o alta foaie de aluat, de aceeasi marime, peste prima. Cu degetul mare sau cu podul palmei, turtiti usor foaia pe lungimea laturii exterioare. Incepand dintr-o parte, apasati foaia cu muchia palmei la un capat, apoi, cu palma facuta caus, inconjurati umplutura, apasand usor si la celalalt capat. Repetati operatiunea pe toata lungimea foii, asigurandu-va ca nu se lipeste de suprafata de lucru. Apoi finisati si taiati ravioli cu un cutit sau o rotita zimtata.
Dupa ce le-ati preparat, puteti fierbe pastele ravioli imediat, cam 3-4 minute, in apa cu sare care clocoteste incet, sau le puteti pune nefierte in frigider, pentru 3- 4 ore, pe o tava presarata din belsug cu gris, daca vreti sa le consumati mai tarziu.
Alte retete:
Aluat pentru clatite
Gogosi
Chec pufos
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios