Reteta paste cu rosii gratinate este o mancare simpla si usoara. Ingredientele necesare pentru a o prepara sunt: paste, rosii, capere, parmezan.
Pastele cu rosii gratinate este o reteta deosebita si gustoasa. Pentru inceput luam rosiile cherry si le taiem in jumatati apoi le asezam intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pun 2 linguri de capere, sare si piper; se stropeste totul cu ulei de masline, apoi cu mainile se amesteca a.i uleiul sa vina pe fiecare bucatica. Se presara deasupra niste pesmet apoi parmezan (parmigiano reggiano), se mai stropeste un pic cu ulei de masline si se baga tava in cuptorul preincalzit la 375 F. Se lasa la gratinat vreo 35 min. Sparanghelul se caleste in putin ulei in tigaia in care urmeaza sa se puna celelalte ingrediente. Dupa ce rosiile s-au copt trebuie rasturnate in tigaie peste sparanghelul calit si imediat adaugam pastele fierbinti. Pentru o textura mai cremoasa se sfarama niste branza feta desarata sau mozzarela (in nici un caz cascaval).
Sfat: Nu arunca imediat apa in care au fiert, pentru ca la nevoie poti pune cate putin din ea in asa fel incat sa emulsionez mancarea de paste. Cum aceste paste nu au un sos prea lichid, se adaugat cateva linguri de apa de la fiertul lor si inca un firisor de ulei de masline deasupra si gata!
Pofta buna! Reteta Paste Ponza cu rosii gratinate a fost propusa de Ria pe forum culinar.ro
Alte retete de paste gasiti aici:
Paste cu rosii si ardeil
Farfalle cu legume si sos de parmezan
Paste cu pesmet si nuci
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios