Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le cali
Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le calim in putin ulei de masline. Între timp taiem zucchini in felii, pe lungime (numarul feliilor de zucchinii sa corespunda cu cel de fasii de sunca). Nu trebuie taiate foarte subtiri, ci cam de 4-5 mm grosime.
SOSUL
Resturile de zucchini se toaca grob. Zucchini tocat se adauga la ceapa cu sunca prajita,se condimenteaza si mai lasam 2 minute la rumenit. Adaugam laptele. Cand acesta da primul clocot, se adauga mozzarella taiata cubulete si o parte din usturoi trecut prin presa. Se amesteca si se ia de pe foc. Daca doriti sosul "mai legat" adaugati o lingura de amidon. Adaugam busuiocul rupt si amestecam. Pastram sosul la cald.
RULOURI
Grilam feliile de zucchini (intre timp, punem si pastele la fiert in apa cu sare-al dente,chiar putin mai tari). Pisam restul de usturoi, amestecam 2 linguri de ulei de masline, condimentam cu sare si piper si turnam peste zucchini grilati. Amestecam usor feliile. Punem cate o fasie de sunca pe o felie de zucchini si rulam. Pastele fierte al dente, se pun intr-un vas termorezistent, peste se toarna sosul, se amesteca. Asezam ruladele. Presaram cascaval deasupra, si dam in cuptorul preincalzit la 250°C + ventilatie si lasam la rumenit dupa plac!
Ruladele de zucchini se pot coace cu cascaval deasupra si fara paste cu sos dedesubt sau se pot stropi doar cu ceva zeama de lamaie si parmezan.
Se serveste cald. Pofta buna! Reteta Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post