Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se adauga pasta de rosii, se
Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se adauga pasta de rosii, se potriveste gustul cu usturoi, piper, busuioc, oregano, zahar,sare, se amesteca si se completeaza de mai multe ori cu putina apa pana se inmoaie.
Se fierb pastele.
Se unge o tava cu unt, se pune un strat de paste pe care se niveleaza carnea cu sos, se acopera cu un rand de paste.
Se presara abundent cu cascaval si se stropesc cu unt topit.
Se da la cuptorul incins pana se rumeneste suprafata.
Aceasta mancare se poate prepara dn paste fierte ramase si cu strat de tocanita ramasa de la alt pranz.
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci