Paste (Gobbetti) cu costita si mazare

Costita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai în cazul în care costita e foarte slaba. Cînd aceasta este prajita, se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g Gobbetti(bineînteles
  • ca se poate folosi pasta de orice forma doriti)
  • 400 gr. costita afumata
  • 400-500 ml smantana subtire(din comert)
  • 1 galbenus
  • mazare proaspata
  • cîteva frunze de busuioc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Costita taiata cubulete/feliute, se pune la prajit. Nu se adauga ulei, numai în cazul în care costita e foarte slaba. Cînd aceasta este prajita, se adauga mazarea si se mai lasa 2-3 minute pe foc, se amesteca. Se toarna smantana în oala si se lasa la foc mic sa fiarba, vreo 10 minute. Gustati înainte de a sara, deoarece costita afumata, este de obicei si sarata. Se pune piper dupa gust. Se adauga busuiocul tocat grob. Intre timp se pun si pastele la fiert. Cînd pastele sînt fierte, se scot din oala si se adauga la sos. Galbenusul se pune peste paste si se amesteca rapid, pentru a nu se închega, deoarece acesta detine rolul de a lega sosul.


Se servesc calde .

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa Salvasem de ceva vreme aceasta reteta vazuta mai intai la Adriana...

Ficatei de pui in stil grecesc reteta simpla si gustoasa
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala