Paste fainoase

Intai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am adaugat sare. Intre timp,

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 linguri de unt
  • 3 linguri de faina
  • 1 ceasca de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 350 g paste rigatoni
  • 1 ceapa rosie razuita
  • 1 morcov razuit
  • 1 telina taiata taitei marunti
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 tuchini mijlocii taiate cubulete
  • 150 g sunca taiata cubulete
  • 2 linguri de verdeata de patrunjel taiat marunt
  • 1 lingura de maiorana taiata marunt
  • 1/4 ceasca de parmezan razuit proaspat

Mod de preparare

Intai pregatim sosul béchamel. Fierbem untul cu faina timp de 5 minute, adaugam laptele, mai fierbem 10 minute dupa ce am adaugat sare. Intre timp, incalzim cuptorul la 220-230 grade. Fierbem pastele rigatoni si le strecuram. Calim pentru cateva minute ceapa, morcovii si telina, la foc mic, adaugam zuchini, sunca, verdeata de patrunjel si maiorana si le fierbem aprox. 5 minute impreuna. Adaugam pastele fierte si le amestecam, apoi le turnam intr-un vas termo-rezistent uns cu unt, stropim cu sos béchamel, presaram cascaval razuit si mai coacem 10 minute, dupa care le servim.
Alte retete recomandate:

Zacusca ciuperci

Paste cu spanac

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors