Paste cu ton

Se pun la fiert, intr-o oala, 1,5 l de apa cu un praf de sare si 1 lg de ulei de floarea soarelui (daca pastele nu va inspira incredere ca nu se vor l

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g pasta
  • 1-2 graunti de usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • 1 cutie de ton fulgi/bucati in ulei
  • 100 ml bulion (sa fie lichid
  • nu pasta)
  • eventual
  • 1 lg ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Se pun la fiert, intr-o oala, 1,5 l de apa cu un praf de sare si 1 lg de ulei de floarea soarelui (daca pastele nu va inspira incredere ca nu se vor lipi).

Cand apa a fiert, adaugati pasta si fierbeti conform instructiunilor. Daca o doriti "al dente”, va trebui sa o luati de pe foc cu un minut inainte.

Scurgeti pasta de apa in care a fiert.

Tocati marunt usturoiul si caliti-l, la foc mic, in uleiul de masline. Cand usturoiul s-a inmuiat, adaugati tonul scurs de ulei si, mestecand incontinuu, caliti tonul (tonul putin calit ii da un gust mult mai bun sosului) – cam 3 min.

Adaugati bulionul si mai fierbeti, la foc mic, 2-3 min.

Uniti 2/3 din sos cu pasta si pastati restul pentru ca fiecare sa isi mai adauge, dupa gust.


Cald, la felul principal.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide