Paste cu sunca si conopida gratinata

Pastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se scurge bine. Ceapa taiata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g paste (scoici)
  • 6 linguri unt
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri faina
  • 50 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 200 g cascaval ras
  • 250 g sunca fiarta
  • 300 g conopida
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri parmezan uscat

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se scurge bine. Ceapa taiata marunt se caleste pana devine sticloasa, se adauga faina care se prajeste pana la rumenire. Se stinge cu apa, se da gustul cu sare si piper. Se ia de pe foc, se amesteca cu cascavalul ras. Intreaga compozitie se amesteca cu conopida si cu sunca taiata cubulete.Se desarta apoi intr-un vas termorezistent, se presara cu un amestec de pesmet si parmezan ras. Se da la cuptor preincalzit la 175°C timp de 30 – 40 minute.
Alte retete recomandate

Ciuperci umplute

Pui cu ciuperci si smantana

Spanac cu orez

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolata de casa

Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)

Ciocolata de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide