Paste cu dovleac si mirodenii

Se taie dovleacul bucati, se curata de coaja si se taie cuburi. Se soteaza cu putin ulei si toate mirodeniile, stafidele si putina apa. Se tine la fo

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500g paste
  • un sfert de dovleac
  • un batz de scortzisoara
  • o stea de anason
  • o lingura de semintze de pin
  • 1 lingura de stafide de Corint
  • 2 cuisoare
  • 1 tija de salvie
  • 2 linguri cascaval de post
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie dovleacul bucati, se curata de coaja si se taie cuburi. Se soteaza cu putin ulei si toate mirodeniile, stafidele si putina apa.

Se tine la foc moale, cam 20 de minute pana ce dovleacul se-nmoaie. Se fierb pastele in apa multa, clocotita , cu sare, timpul indicat pe pachet. Se scurg pastele si se adauga in tigaia cu dovleac. Se amesteca bine si se gusta.


Se repartizeaza in farfurii amestecul si se presara parmezanul. Se serveste imediat. Reteta Paste cu dovleac a fost propusa de Higeia pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste cu conopida,

Paste cu sos alb

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cum se face shaorma

  Salutare si bine v-am gasit la o noua reteta.   Astazi m-am gandit sa va pregatesc o reteta atat de populara...

Cum se face shaorma
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide