Paste cu dovleac de copt

Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg dovleac de copt
  • 150 g ceapa
  • 50 g seminte de dovleac
  • 100 g unt
  • 1 legatura ceapa verde de taiat
  • 400 g taitei lati
  • 75 g slanina cu carne
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita boia
  • 15 ml frisca
  • 50 g hrean proaspat ras
  • sare

Mod de preparare

Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se taie in bucati de 2 cm.

Semintele de dovleac se prajesc in 10 g unt. Se sareaza.

Taiteii se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg.

Slanina taiata felii se rumeneste prajind-o cate 2 minute pe fiecare parte.

Ceapa si miezul de dovleac se pun in untul incins, se adauga chimen si se calesc mestecand continuu, pe foc iute, fara sa se inmoaie prea tare.

Se da gust cu sare si boia.

Se adauga taiteii si frisca la dovleac, se incalzesc din nou, se adauga si semintele de dovleac si ceapa verde. Daca e necesar, se mai potriveste gustul.

Taiteii se asaza pe farfurii cu slanina alaturi, iar deasupra se presara hreanul ras.
Alte retete

Placinta cu spanac

Clatite cu ciuperci

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Parteneri
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese