Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesa
Se pune o oala de apa la fiert cu sare.Cand apa clocoteste se pun pastele si putin ulei ca sa nu se lipeasca(daca pastele sunt italienesti nu e necesar uleiul).Se amesteca din cand in cand ca sa nu se prinda de fundul oalei si se fierb cat timp scrie pe ambalajul pastelor.
Intre timp se face sosul:
Se toarna intr-o oala sau tigaie conserva de ton si se paseaza la foc mic pana cand devine ca o pasta.
Separat se pun 2 linguri de bulion, care se dilueaza cu putina apa in care se pune maggi, oregano, busuioc, sare si piper, lamaie. Se amesteca si apoi se toarna peste ton. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand scade si devine un sos.
Cand sunt gata pastele, se strecoara si se clatesc sub jet de apa rece.
Separat, intr-o oala se pune pe foc la topit untul si peste el se toarna pastele si apoi parmezan.
Se amesteca tot timpul pana se topeste parmezanul, apoi se inchide focul.
Se pun pastele pe o farfurie si peste se toarna sosul.
Se servesc calde.
Se poate orna cu putina verdeata.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios