Paste cu conopida si ciolan

Puneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in buchetele. Curatati carnea d

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr paste scurte
  • 1 kg conopida
  • 400 gr ciolan afumat
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri pesmet
  • 500 ml suc de rosii
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneti pastele la fiert in 3 l apa si 1 lingurita sare. Separat, puneti la fiert pentru 5-6 minute conopida desfacuta in buchetele. Curatati carnea de pe ciolanul afumat si taiati-o in feliute subtiri, apoi prajiti-o 5 minute in ulei. Puneti intr-o tava mai adanca jumatate din cantitatea de paste fierte, peste acestea puneti conopida amestecata cu ciolanul afumat. Acoperiti cu pastele ramase, turnati deasupra sucul de rosii si presarati totul cu pesmet. Puneti tava la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.


Se serveste cu muraturi sau salata de varza.

Alte retete culinare:

Mancare de mazare Conopida la cuptor cu bacon Tocanita de pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de vitel cu fasole verde

 Eu la inceput am fiert bucata de carne in supa limpede cu legume . Zeama a fost folosita pentru supa cu galuste .Cu...

Friptura de vitel cu fasole verde
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide