Paste cu ciuperci si smantana

Pastele cu ciuperci si sos de smantana se afla in topul preferintelor mele. Sunt usor si rapid de pregatit, sunt delicioase si foarte aromate.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g taitei lati
  • 1 catel de usturoi(mai mare)
  • 300 g ciuperci
  • 150 g kaizer
  • 500g smantana
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • lapte

Mod de preparare

Se pune apa la fiert pentru paste la foc mic (pana se face sosul mai dureaza). topim un cub de unt, si adaugam catelul de usturoi sa se caleasca. Adaugam si ciupercile pana se rumenesc putin la fel procedam si cu sunca, dupa care se scoate catelul de usturoi. Turnam putin lapte cat sa acopere ciupercile si lasam sa scada amestecand ocazional.

Punem pastele la fiert dupa indicatii si le scurgem de apa.

Cand e aproape de tot scazut laptele, adaugam smantana, sare, piper, si daca dorim parmezan razuit. Dupa ce da primul clocot, adaugam pastele si patrunjelul tocat si amestecam bine, dupa care oprim focul.

 


Pastele cu ciuperci si sos de smantana se servesc cu parmezan razuit.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de ciuperci cu cartofi si masline

O salata de post consistenta potrivita pentru un pranz.

Salata de ciuperci cu cartofi si masline
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide