Paste cu branza la cuptor

Pastele cu branza la cuptor se prepara usor, sunt delicioase si foarte consistente. Daca doresti sa incerci alta reteta culinara pentru clasicele macaroane cu branza, poti sa o incerci cu succes.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga de fusili
  • 3 linguri cu unt
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • oregano
  • miez de lapte
  • 300 g telemea de vaca
  • 100 g crema de branza

Mod de preparare

Pastele le fierbem dupa timpul indicat pe pachet dupa care le scurgem de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece.
Ceapa o tocam marunt si o calim in untul topit, adaugam si usturoiul taiat marunt.
Adaugam pasta de tomate si putina apa, lasam sa fiarba cateva clocote dupa care adaugam lingura de faina amestecata cu putina apa.
Amestecam si lasam sa fiarba pana se formeaza un sos, adaugam sare, piper si busuioc dupa gust.
Intr-o oala mai mare amestecam pastele cu sosul, crema de branza si branza data prin razatoare.
Turnam compozitia in tava si deasupra asezam felii de miez de lapte.
Am dat la cuptor cca 30 min.


Servim pastele cu branza la cuptor, calde.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cheesecake cu ciocolata neagra

Bunatati pentru Craciun Noua ne plac foarte mult cheesecake-urile. Recent am descoperit rețeta de cheesecake a...

Desert cheesecake cu ciocolata neagra
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce