Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational.
1. Pune pe foc o oala cu 2l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.
2. Taie baconul cubulete.
3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie 100grame de paste uscate. fierbe-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca o sa la final or sa ajunga in tigaia cu bacon, si se vor mai gati un pic. trebuie sa ramana al dente.
4. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, sparge catelul de usturoi si lasa-l in ulei pana devine auriu si apoi scoate-l, altfel, in loc sa iti aromatizeze uleiul, o sa ti-l amarasca.
5. Pune si baconul si prajeste-l.
6. Intre timp bate 3 galbenusuri de ou si pune peste 40-50 de grame de parmesan ras si putin piper. Acesta va fi sosul care leaga baconul si pastele.
7. Cand pastele sunt sunt gata, pun-le direct in tigaie, peste bacon. pune si un pic de apa de la paste pentru a te ajuta la sos.
8. Pune ouale cu parmesan peste paste si amesteca, atentie sa fie focul mic sau pune tigaia peste oala cu apa in care ai fiert pastele si amesteca. E o metoda buna sa nu se faca ouale omleta.
9. Pune pastele in farfurie si rade parmezan peste.
Ca sa vezi exact cum se face reteta, ai aici demonstratia video: https://youtu.be/3hwLUa-zrR8
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate