Pappardelle cu ciuperci, cimbru, sos de rosii si mascorpone

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 55 gr ciuperci porcini uscate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura cimbru
  • sos de rosii
  • 2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper negru
  • 450 gr pappardelle
  • parmezan ras

Mod de preparare

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si lasati-le asa 10-15 minute. Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l fara a-l lasa sa se rumeneasca prea mult. Scoateti ciupercile inmuiate (pastrati zeama), indepartati apa in exces si puneti-le in tigaie impreuna cu cimbrul. Amestecati si caliti. Cand usturoiul incepe sa se coloreze, adaugati putin cate putin apa in care ati inmuiat ciupercile. Lasati ciupercile sa se faca usor pana cand apa se evapora aproape complet si apoi adaugati sosul de rosii. Adaugati branza mascarpone si gustati. Intre timp, fierbeti pastele pappardelle al dente in apa cu sare. Adaugati-le peste sos si amestecati.
Se serveste imediat cu parmezan ras deasupra.

Alte retete:

Dovleac la cuptor

Tocanita de pui

Spaghete cu rosii si ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac fara framantare

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

Cozonac fara framantare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide