Pappardelle cu ciuperci

Curatati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa si adaugati c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250- 300 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1- 2 ardei iuti rosii
  • sare
  • piper negru
  • 1 jumatate de lamaie
  • 455 gr pappardelle
  • 150 gr parmezan ras
  • 1 legatura patrunjel
  • 55 gr unt

Mod de preparare

Curatati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa si adaugati ciupercile. Lasati-le sa se caleasca rapid, amestecand o data sau de doua ori, apoi adaugati usturoiul, ardeiul iute si putina sare. Continuati sa prajiti la foc mare 4- 5 minute amestecand constant. Apoi stingeti focul si stoarceti pe deasupra lamaia. Amestecati si asezonati dupa gust. Intre timp, fierbeti al dente pastele in apa cu sare. Adaugati-le peste ciuperci, impreuna cu parmezanul, patrunjelul si untul. Amestecati usor, acoperind pastele cu ciupercile.
Serviti cu parmezan ras deasupra.

Alte retete:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

A ajuns la mine taman de ziua mea, asa ca l-am considerat un cadou. :)) Unul tare fain daca te uiti asa la el, dar si mai...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide