Pachete cu ciuperci si smantana

Pachetelele cu ciuperci sunt foarte gustoase. Puteti folosi aluatul congelat, insa pentru aroma mai buna ciupercile proaspete sunt recomandate.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet aluat congelat foietaj
  • 1/2 kg ciuperci pleurotus
  • sare
  • piper
  • o legatura ceapa verde (eu am folosit capa rosie si ceapa alba)
  • 100 ml vin alb
  • un galbenus
  • o lingura smantana
  • 1/2 legatura patrunjel
  • o lingura ulei
  • o lingura seminte de chimen

Mod de preparare

Pachetelele cu ciuperci sunt foarte gustoase. Puteti folosi aluatul congelat, insa pentru aroma mai buna ciupercile proaspete sunt recomandate. Se spala si se taie ciupercile cat mai fin, la fel si ceapa. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune ceapa la calit. Cand a devenit translucida, se pun ciupercile si se lasa cateva minute impreuna. Apoi se toarna vin si se lasa pana se evapora. Se pune patrunjelul, smantana si se potriveste de sare si piper. Se lasa din nou pana scade smantana. Aluatul decongelat se imparte in 4 si fiecare bucata se intinde usor cu sucitorul. Se pune umplutaura, se impacheteaza si se unge cu galbenus. Se presara chimenul si se dau pachetelele la cuptor.


Pachetelele cu ciuperci se servesc calde sau reci ca si aperitiv ori gustare. Merg bine cu bere.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retetele Anei.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors