Acest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala.
Acest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala. Aluatul este asemanator aluatul de pizza original, iar pentru umplutura se pot folosi orice fel de variatii.
1. Se incalzeste apa impreuna cu uleiul pina la aprox. 37 grade C.
2. Se farima drojdia intr-un castron. Se amesteca drojdia cu putin din lichidul incalzit.
3.Se adauga lichidul ramas, sarea si aproape toata faina. Se pastreaza putina faina pentru intins aluatul.
4. Se framinta aluatul. Se lasa la crescut, acoperit, circa 30 min la un loc cald.
5. Se pune aluatul pe planseta pudrata cu faina. Se intinde sub forma de dreptunghi.
6. e taie sunca/cirnatii felii subtiri.
7. Se intinde sos chili pe aluat. Se pun deasupra sunca/cirnati si cascavalul ras. Se presara oregano.
8. Se ruleaza aluatul. Se taie in 16 bucati.
9. Se pun bucatile de aluat pe o tava cu hirtie de copt. Se lasa la crescut 30 min. Se pune cuptorul la incalzit, la 225 grade C.
10. Se coace pizza in mijlocul cuptorului cam 8 min. Se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic.
Daca mai odriti puteti presara deasupra cascaval sau oregano.
Reteta Mini pizza a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.
P.S. 1 dl faina = 60 gr
Rulourile pizza se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic si apoi se pot servi.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios