Macaroane napolitane

Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare care clocoteste, se lasa sa fiarba o jumatate de ora, dupa care se scot, se clatesc ou apa rece si se scurg

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g macaroane
  • 250 g jambon
  • 3 oua
  • 1 pahar de smantana
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare care clocoteste, se lasa sa fiarba o jumatate de ora, dupa care se scot, se clatesc ou apa rece si se scurg.

Se pun intr-un vas adanc, se amesteca cu jambonul taiat fasii subtiri, se sareaza si se pipereaza si apoi se amesteca cu trei oua batute spuma si un pahar de smantana.

Se unge o forma cu o lingura de unt, se rastoarna amestecul, se introduce forma in cuptorul cald, pentru o jumatate de ora, lasand sa se coaca la foc potrivit.

Se servesc in forma in care s-au preparat, acoperite cu sos de rosii indulcit.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Paste gobetti cu costita si mazare

Placinta cu spanac si carne de pui

Pui cu ananas

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors