Macaroane dulci in trei variante

Pune laptele la fiert si cand clocoteste adauga macaroanele. Lasa sa fiarba 10-12 minute, scurge-le si apoi adauga branza faramitata si ouale. Amestec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet macaroane
  • 400 gr branza telemea
  • 1 l lapte
  • 2 oua
  • Varianta 1:
  • 100 gr nuci
  • 300 gr zahar
  • Varianta 2:
  • 50 gr mac
  • 50 gr stafide
  • Variante 3:
  • 2 oua
  • 300 gr zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 sfert baton de vanilie
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Pune laptele la fiert si cand clocoteste adauga macaroanele. Lasa sa fiarba 10-12 minute, scurge-le si apoi adauga branza faramitata si ouale. Amesteca energic, la cald.

Varianta 1

Pune din compozitia de baza in castroane si presara nuca si zahar.

Varianta 2

Opareste timp de 5 minute macul, apoi sfarama-l un pic in mojar. Adauga din compozitia de baza si amesteca impreuna cu stafidele.

Varianta 3

Amesteca galbenusurile cu zaharul, pune la bain-marie si adauga lapte putin cate putin, amestecand continuu, pana se ingroasa, ca o ciulama mai moale. Adauga batonul si coaja de lamaie. Pune din compozitia de baza in castroane, iar deasupra mult sos.
Alte retete:

Mancare de mazare

Papanasi fierti

Galuste cu prune

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post