Macaroane cu cartofi la cuptor

Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie felii. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc. Se amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 250 gr macaroane
  • 1 lingura unt
  • cascaval ras sau branza de burduf
  • 1 ceasca bulion de rosii

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert in coaja, apoi se curata si se taie felii. Separat se fierb macaroanele in apa cu sare, apoi se scurg si se clatesc. Se amesteca totul cu unt si branza rasa. Se ia apoi un vas, se unge cu unt, se asaza un strat de felii de cartofi, bucatele de unt si cascavalul ras, un strat de macaroane, apoi din nou un strat de cartofi, bucatele de unt si la final cascavalul ras. Deasupra se toarna bulionul de rosii si se baga la cuptor pentru 15-20 de minute.
Se servesc calde.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide