Macaroane cu carne la cuptor

Pune macarooanele la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Cat timp acestea fierb pune ceapa taiata fin cu usturoiul pisat la calit in ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr macaroane
  • 400 gr pulpa de porc tocata
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 200 gr smantana
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 linguri rosii in bulion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • busuioc
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pune macarooanele la fiert in apa cu putina sare si ulei de masline. Cat timp acestea fierb pune ceapa taiata fin cu usturoiul pisat la calit in ulei. Adauga carnea tocata, sareaza, pipereaza si condimenteaza cu busuioc dupa gust. Toarna putin apa ca sa fiarba bine carnea, iar la final adauga rosiile in bulion si mai lasa putin la fiert. Scoate pastele fierte, scurge-le bine si pune-le intr-un vas termorezistent, asezandu-le in straturi: un rand de macaroane, un rand de amestec din tigaie. Puune smantana deasupra si da la cuptorul incins pentru 20 de minute.
Serveste-le fierbinti cu cascaval ras deasupra.

Alte retete:

Ardei umpluti

Pulpe de pui la cuptor

Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi polonezi

Eu nu prea eram prietenă cu aluaturile dospite, dar de-o vreme am început să mă împrietenesc cu ele. Imi place să le...

Covrigi polonezi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide