Macaroane cu branza si sos de rosii

Macaroanele cu branza si sos de rosii sunt usor de facut si au un gust excelent. Pentru realizarea lor este nevoie de macaroane, branza, sos de rosii, unt, apa, sare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g macaroane
  • apa
  • sare
  • 3-4 linguri branza sau parmezan (ras)
  • 3 linguri unt sau untura
  • 400 g rosii
  • o lingura zahar.

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu sare. Atunci cand apa incepe sa clocoteasca, se pun macaroanele rupte in bucati sau intregi.

Cand incep sa fiarba, se dau la foc mic, pentru a  fierbe incet pana cand sunt gata. Se strecoara si se spala cu apa rece.

Se topeste intr-o cratita untul, se pun macaroanele bine scurse de apa, se adauga doua linguri branza sau parmezan, se amesteca si se pun la cuptor pentru cateva minute. Intre timp se realizeaza sosul de rosii.


Se servesc fierbinti, asezate pe un platou. Sosul de rosii se toarna peste macaroane si se presara branza.

Alte retete recomandate:

Paste de spanac, calamar si rosii

Paste cu mazare

Spaghetti cu rosii si ciuperci

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors