Lasagna cu urda

Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se condimenteaza cu sare, piper,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 18 foi de lasagna
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
  • 400 ml suc de rosii
  • cimbru
  • busuioc
  • 500 gr carne tocata
  • 2-3 cepe
  • 3 oua
  • 400 gr urda
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura pasta de rosii

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca marunt, se caleste in uleiul incins pana devine sticloasa si se adauga carnea tocata, apoi se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si busuioc. Se stropeste cu apa calduta si se amesteca continuu, sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a calit carnea, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune oul ca sa lege compozitia. Separat, se pune urda intr-un bol, se adauga ouale si se paseaza cu blenderul. Se unge o tava mai inalta cu unt sau cu ulei si se aseaza un rand de foi, unul de crema de urda, un rand de foi, carnea, un rand de foi, urda si iar foi. Lasagna se unge cu galbenus de ou amestecat cu pasta de rosii, se toarna sucul de rosii si se baga in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa sa se rumeneasca si se orneaza cu busuioc si cimbru.
Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon

Tocanita de pui

Pulpe de pui la cuptor

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Covrigi polonezi

Eu nu prea eram prietenă cu aluaturile dospite, dar de-o vreme am început să mă împrietenesc cu ele. Imi place să le...

Covrigi polonezi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide