Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat, o mancare de sezon delicioasa.
• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de minute
• dupa 20 de minute il scoateti si presarati putina faina pe deasupra pentru a evita lipirea
• taiati-l in bucati mai mici si introduceti prima bucata in dispozitivul de intins paste al masinii de paste Atlas Cromo de la Marcato, pentru a o intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• taiati foile in bucati de 10 cm lungime si lasati-le la uscat
• curatati rosiile si mixati-le la blender impreuna cu busuioc, oregano, zahar, bulionul calitativ, putin ulei de masline, sare si piper
• dupa ce ati mixat rosiile, puneti-le intr-o craticioara si scadeti compozitia la foc mediu pana se mai incheaga, apoi lasati-o la racit
• adaugati untul intr-o craticioara si treptat, la foc mic, amestecand cu un tel, adaugati faina
• dupa ce ati incorporat-o, adaugati laptele si smantana de gatit
• amestecati energic pana obtineti o compozitie inchegata
• taiati dovleceii si vinetele rondele subtiri
• presarati sare pe deasupra si lasati-le cca 20 de minute pana se ridica apa din acestea
• tapetati-le cu cateva servetele
• ungeti tava de cuptor cu putin ulei si adaugati primul strat de foi de lasagna trecute in prealabil printr-un jet de apa
• radeti cascavalul si parmezanul
• bateti ouale cu ajutorul unui tel
• adaugati rondelele de dovlecei si peste acestea sosul bechamel
• adaugati cascaval ras, urmat de ouale batute (cam 1/3 din cantitatea totala) si peste acesta vinetele si sosul de rosii
• repetati procesul ca sa aveti 3 straturi de foi de lasagna
• ungeti bine ultimul strat de foi de lasagna cu sosul bechamel si adaugati putin ou batut deasupra, urmat de cascaval si parmezan ras
• incingeti cuptorul la 180 de grade si introduceti tava pentru cca 30 min;
• scoateti-o, lasati-o putin sa se raceasca inainte de a o taia si serviti cu patrunjel tocat pe deasupra.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post