Lasagna cu carne, ciuperci si branza topita este delicioasa si consistenta, o reteta de mancare cu carne perfecta pentru o cina copioasa.
Curatati cepele si morcovul, tocati totul marunt, spalati si tocati ciupercile. Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa, morcocul si ciupercile, dupa cateva minute adaugati jumatate din ketchup, verdeata tocata si condimentati. Adaugati 100 ml apa si lasati sa fiarba la foc mic cu capac pana scade zeama, dar nu de tot, ~20 minute. Eu am pus si o mana de boabe de mazare congelate, pentru aspect.
Intre timp preparati un sos Bechamel astfel: puneti la topit untul, adaugati faina si 2 feliute de branza topita, amestecati energic cu un tel si adaugati laptele clocotit, amestecand continuu pana se ingroase sosul. Condimentati-l dupa gust.
Ungeti o tava mai inaltuta cu o lingura de ulei, puneti uniform pe fundul tavii o treime din sosul Bechamel, o treime din compozitia de carne, acoperiti cu un strat de fasii de lasagna, urmeaza un strat de felii de branza topita si o treime din compozitia de carne. Continuati cu o treime din sosul Bechamel, fasii de lasagna, ultima treime din compozitia de carne, ultima treime din sos si ultimul strat de fasii de lasagna.
Se lasa la cuptor pana se rumeneste.
Lasagna se serveste calda.