Lasagna cu branza de oaie

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste. Daca folosim condimente verzi, le spalam si le tai

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g foi de lasagna
  • 250 g branza de oaie
  • 1 buchetel de busuioc proaspat sau 2 lingurite uscat
  • 2 fire cimbrisor sau 1 lingurita uscata
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 250 g cascaval mozzarella
  • 100 g seminte de floarea soarelui curatate
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de cascaval parmezan ras
  • 2 oua
  • 50 g pasta de rosii

Mod de preparare

Foile de lasagna se pregatesc dupa instructiunile de pe ambalaj, iar branza de oaie se marunteste.

Daca folosim condimente verzi, le spalam si le taiem marunt. Cascavalul mozzarella se taie in rondele subtiri. Punem deoparte 2 linguri de seminte de floarea soarelui, restul se taie marunt sau se macina in bucati mai mari. Se unge cu ulei o tava mai mica sau un vas termo-rezistent. Branza de aoie se amesteca cu semintele de floarea soarelui maruntite, cu parmezanul, cu oul, cu busuiocul, cu oregano, cu cimbrisorul si asezonam cu putina sare si piper. Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Fundul tavii se unge cu pasta de rosii. Punem foi de lasagna deasupra, apoi un strat din masa de branza de oaie, sos de rosii, cascaval mozzarella, apoi din nou, cate un stra de lasagna, rosii, branza, alternand pana se termina toate componentele.

Ultimul strat sa fie mozzarella. Se presara cu semintele intregi de floarea soarelui puse deoparte si se coace pe gratia din mijlocul cuptorului aprox. 25 minute, pana se inroseste ultimul strat.

Lasam sa stea cateva minute inainte de servire.

Se potriveste cu o salata asortata cu sos condimentat.
Alte retete recomandate

Paste carbonara

Salata cu paste si pui

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat

Ciorba cu afumatura are mare cautate la mine in familie, asa ca, desi e cald afara, cererea a fost foarte clara: "Nu mai faci...

Ciorba de fasole boabe, cu rasol afumat
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide