Lasagna cu branza

Pentru lasagna cu branza aveti nevoie de foi de lasagna, ulei de masline, branza dulce de vaci, telemea, oua, unt, pesmet si smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 400 gr telemea
  • 7 oua
  • 120 gr unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 ml smantana

Mod de preparare

Se pun la fiert foile de lasagna, in apa cu sare si ulei. Se scot, apoi se lasa 2-3 minute in apa rece, dupa care se acopera cu o folie de plastic, ca sa nu se lipeasca intre ele. Separat, se rade telemeaua si se amesteca impreuna cu branza dulce, untul moale si 4 oua batute spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet, apoi se pune un rand de foi de lasagna, un rand din compozitia de branza, un rand de foi, din nou branza si ultimul strat foi de lasagna. Se acopera cu cele 3 oua batute, ramase, impreuna cu smantana. Se introduce tava in cuptor si se lasa 60 de minute.


Se serveste calda.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Coliva de grau

Este Postul Mare al Paștelui și credincioșii duc la biserici colive de grâu, pentru pomenirea celor adormiți...

Coliva de grau
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala