Lasagna bolognese

Lasagna bolognese este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de paste aveti nevoie de foi de lasagna si carne tocata.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 foi lasagna
  • 200 g parmezan
  • 50 g unt
  • 1 lingura pesmet
  • Sos bechamel:
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 lingura parmezan ras
  • Sos bolognese:
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri suc de rosii
  • 200 ml supa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin.

Mod de preparare

Lasagna bolognese este o reteta delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de paste aveti nevoie de foi de lasagna si carne tocata de orice fel, dar de preferinta din amestec.
Sos bolognese:
Ceapa tocata marunt si morcovul ras, se calesc in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si usturoiul zdrobit. Dupa 2-3 minute, se adauga sucul de rosii si supa (sau apa calda). Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 15-20 minute, amestecand din cand in cand, pana ce sosul scade si carnea este gatita. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper si rozmarin.
Sos bechamel:
Intr-o tigaie se incinge untul, se adauga faina, apoi laptele caldut, putin cate putin si amestecand continuu, pana cand se obtine un sos cremos si uniform. Se adauga dupa gust sare, piper si nucsoara. La final se incorporeaza parmezanul.
Foile de lasagna:
Se fierb 1-2 minute in apa cu sare si putin ulei. Se trec prin apa rece, apoi se pun pe un platou (nesuprapuse) sa se usuce.
Asamblarea:
Se unge o tava cu unt si se presara cu pesmet. Se aseaza straturi alternante de foi de lasagna, sos bechamel, sos bolognese si parmezan ras. Pe ultimul strat din foi, se aseaza un strat subtire de sos bechamel, se presara parmezan si se pun cateva bucati de unt. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 20 minute. Se indeparteaza folia si se mai lasa inca 5-10 minute, sa se rumeneasca frumos.


Lasagna bolognese se lasa sa se racoreasca putin, apoi se poate servi.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide