Iofca (Macaroane de casa)

Pentru iofca se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un deget. Se resfira pe masa de aluat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina
  • apa
  • sare
  • branza
  • sunca.

Mod de preparare

Pentru iofca se face un aluat ca de taitei. Cand foaia s-a uscat pe jumatate, se face sul si se taie in panglici late de un deget. Se resfira pe masa de aluat si se lasa sa se usuce. Se fierb cu apa si sare, ca si macaroanele de targ. Se pregatesc la fel, cu branza, sunca etc.


Iofca se servesc calde cu branza, sunca, etc

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide