Gnoki gratinati este o mancare de paste cu cascaval delicioasa. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste.
Gnoki gratinati este o mancare de paste cu cascaval delicioasa. Ouale se spala. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Laptele se fierbe si se raceste. intr-un vas se fierb cca 200 ml lapte cu sare si ulei. Cand da in clocot se adauga 100 g faina, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se retrage vasul de pe foc, se raceste putin, se adauga 2 oua si se amesteca bine. Din aceasta compozitie se formeaza batoane de cca 3 cm lungime, care se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare cca 15 minute. Se prepara un sos alb din 75 g margarina, faina si lapte, la care se adauga un ou si sare. Acest sos se amesteca cu 75 g cascaval ras si gnoki. Compozitia obtinuta se aseaza in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Deasupra se presara cascaval ras si se gratineaza la cuptor.
Gnoki gratinat se serveste cald, taiat dreptunghiular.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post