Se taie felii dovleacul si se pune intr-o tava la copt in cuptor. Dupa ce s-a copt se curata coaja si se macina fin. Pe o masa de lucru se pune un pic
Se taie felii dovleacul si se pune intr-o tava la copt in cuptor. Dupa ce s-a copt se curata coaja si se macina fin. Pe o masa de lucru se pune un pic de faina se adauga dovleacul si celelalte ingrediente si se framanta bine adaugand cate putina faina. Aluatul trebuie sa rezulte de densitatea justa, nici prea moale nici prea tare. Aluatul se taie felii de 3 cm grosime, apoi acestea se taie in felii tot de 3 cm grosime, presarand un pic de faina daca este necesar. Bastonasele se ruleaza cu amandoua mainile, delicat, pina se formeaza bastonase cilindrice de diametru 2,5 cm. Taiati-le cu un cutit la 2 cm. Se pune la fiert o oala mare cu apa, putina sare si un pic de ulei. Intr-o tigaie se pune untul la topit se adauga salvia si se prajeste citeva minute. Intre timp se fierb gnocchi punandu-i la fiert pana plutesc + inca 1 minut la foc inalt. Cu o spumiera se scot si se adauga in farfurii, se presara cu parmezan si sosul cu unt si salvie foarte fierbinte.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala