Se sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma. Galustele preparate din 400 g fain
Se sparg 4 oua mari la care se adauga 4 linguri de ulei alimentar, un sfert de lingurita de sare si se bat spuma.
Galustele preparate din 400 g faina se incalzesc pe o plita pusa pe flacara, se toarna ouale batute spuma. La flacara iute, se amesteca pana cand ouale devin solide.
Se servesc calde cu salata, salata de rosii sau castraveti murati la soare.
Daca se lasa si pentru a doua zi trebuie prajite ouale bine pentru ca se altereaza repede. Se pastreaza numai la frigider.
Persoanele care tin cura de slabire vor adauga 2 linguri de ulei.
Se poate prepara si infierbantand uleiul in care se pun ouale batute la care se adauga imediat galustele proaspat terminate. In acest fel, uleiul le impiedica sa se lipeasca iar ouale se rapartizeaza prin amestecare in intreaga compozitie facand-o mai gustoasa si mai aratoasa.
Gurmanzii pot rade deasupra cascaval.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete culinare:
Tocana de ciuperci de padure
Spaghetti cu ciuperci si rosii
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post