1. Intr-un kilogram de faina 000 pune o lingura cu varf de sare grunjoasa si 10g de zahar (un varf de lingura) si amesteca bine.
2. Dizolva bine drojdia in apa calduta si apoi toarn-o peste faina si amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a legat un pic compozitia scoate aluatul pe blat si framanta pana se topeste sarea. O sa dureze 4-5 minute.
3. Pune aluatul inapoi in castron, toarna ulei de masline peste si lasa-l 2 ore sa creasca.
4. Dupa 3 ore, intinde aluatul cam 1 cm grosime. Unge tava de cuptor cu masline si pune aluatul.
5. Dupa ce l-ai asezat in tava, apasa-l cu varful degetelor ca sa se coaca uniform si apoi toarna putin ulei de masline deasupra. Pune apoi si 2 linguri de sos de rosii. Sosul de rosii il faci din rosii decojite in cutie, le blendezi cu sare si busuioc proaspat.
6. Infige apoi rosiile cherry in aluat.
7. Presara sara grunjoasa si rozmarin.
8. Pune o folie deasupra tavii si mai lasa aluatul sa creasca inca 2 ore, pana cand aluatul aproape acopera rosiile cherry.
9. Cand e gata, mai inteap-o cu o furculita usor si apoi bag-o la cuptor la 220 grade pentru 12 minute. Intoarce-o la jumatatea intervalului.
Pofta buna!