Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute rosu

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 capatani de broccoli
  • 1 catel mare de usturoi
  • 15 fileuri de ansoa
  • 2 - 3 ardei iuti rosii
  • ulei de masline
  • 450 gr farfalle uscate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 100 gr seminte de pin

Mod de preparare

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii iuti maruntiti si broccoli, la foc foarte mic, in cateva linguri de ulei de masline, timp de 15 minute, cu capacul pus. Adaugati putina apa daca e nevoie. Intre timp, daca vreti, puteti zdrobi cateva dintre buchetelele de broccoli pentru a obtine un sos de consistenta unui piure cu bucati mai mari. Asezonati dupa gust. Fierbeti pastele farfalle in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente".


Amestecati pastele

scurse cu sosul, adaugand putin din zeama in care au fiert, daca e

cazul si presarati semintele de pin chiar inainte de servire. Alte retete:

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac fara framantare

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

Cozonac fara framantare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide