Farfalle asezonate cu sos pesto, cu cardama si rucola

Mai intai, preparati sosul pesto. Zdrobiti usturoiul cu pisalogul, impreuna cu busuiocul, rucola si cardamaua. Adaugati semintele de pin prajite si pi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 455 gr farfalle
  • 50 gr parmezan ras
  • Pentru sosul pesto:
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 1 legatura busuioc
  • 200 gr rucola
  • 200 gr cardama
  • 150 gr seminte de pin
  • 150 gr parmezan ras
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Mai intai, preparati sosul pesto. Zdrobiti usturoiul cu pisalogul, impreuna cu busuiocul, rucola si cardamaua. Adaugati semintele de pin prajite si pisati in continuare. Puneti totul intr-un vas si adaugati jumatate din cantitatea de parmezan. Amestecati si adaugati suficient ulei de masline pentru a lega sosul. Puneti sare, piper si parmezanul ramas. Adaugati zeama de lamaie daca este nevoie. Fierbeti pastele farfalle al dente sau 3- 4 minute in apa cu sare. Amestecati-le cu sosul pesto, apoi serviti-le cu parmezan ras pe deasupra.
Alte retete:

Conopida la cuptor cu bacon Mancare de mazare Placinta de dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

Dupa atatea zile cu mancaruri grele, ne-am inceput ziua cu aceasta ciorbita delicioasa . Portii duble, evident :))

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide