a) Aluat: 1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol. 2. Se
a) Aluat:
1. drojdia lichefiata cu zaharul si amestecata cu putin lapte caldut se lasa 10 min, la crescut in mijlocul fainii, puse intr-un bol.
2. Se adauga restul ingredientelor si se framanta pana rezulta un aluat neted si elastic, care se lasa la dospit la loc caldut, ferit de curent, cam 1 ora sau pana-si dubleaza volumul.
b) Umplutura:
1. Carnea se pune pe foc si se caleste pana isi schimba culoarea rozalie.
2. Se adauga ardeiul gras si cel iute, taiati cubulete si se calesc impreuna.
3. Apoi sosul de rosii
, porumbul, fasolea boabe.
4. Se da deoparte si se adauga sare, piper si cascavalul ras.
c) Preparare:
1. Dupa ce a dospit aluatul, se intinde circular cam 35 cm diametru, si se aseaza intr-o tava de pizza unsa si presarata cu malai;
2. Cu un cutter se fac la mijloc 8 taieturi de 14 cm (doua "X"-uri intercalate)
3. Se aseaza umplutura pe margine.
4. Se apuca colturile din centru si se trag peste umplutura spre exterior, varfurile se baga sub aluat apasand usor, ca sa nu se desfaca.
5. Se coace in cuptorul preincalzit la 200 C (400 F) pentru 20-25 min.
6. Se poate servi cu garnitura de cruditati.
Reteta propusa de Daneza13
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios