Cannelloni cu carne si sos bechamel

Am fiert cannelonni in apa sarata, timp de 3 minute. I-am scos din apa si i-am uns cu ulei de masline pentru a ii impiedica sa se lipeasca intre ei. A

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru a umple 19 cannelloni: 480 g carne (amestec de vitel si porc)
  • o ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 3 rosii
  • 4 linguri sos pentru spagetti (se pot inlocui cu mai multe rosii )
  • cateva fire de patrunjel
  • cateva linguri de ulei de masline
  • 100 g cascaval emmental ras
  • 3 lingurite parmezan deshidratat
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul bechamel am folosit: 50 g unt
  • 50 g faina
  • 900 ml lapte
  • sare

Mod de preparare

Am fiert cannelonni in apa sarata, timp de 3 minute. I-am scos din apa si i-am uns cu ulei de masline pentru a ii impiedica sa se lipeasca intre ei. Am tocat ceapa si usturoiul si le-am pus la calit in ulei de masline. Intre timp, am scufundat rosiile in apa fierbinte pentru un minut, pana cand coaja s-a crapat, apoi le-am curatat de coaja, le-am tocat si le-am adaugat peste ceapa, impreuna cu sosul pentru spagetti. Am adaugat carnea si le-am calit 10 minute impreuna. Am pus condimentele si patrunjelul tocat si le-am luat de pe foc, apoi am adaugat cascavalul ras si parmezanul. Am pregatit bechamelul dupa metoda clasica. Am topit untul pe foc mic, am adaugat toata faina odata, am adaugat treptat laptele caldut, amestecand energic pentru a nu fac cocoloase.

Am continuat pana cand am terminat cei 900 ml lapte (pentru ca am vrut ca sosul sa fie moale). Cand carnea s-a racorit putin, am umplut cannelloni cu ajutorul unei lingurite. Am avut grija sa nu-i umplu prea mult, pentru a nu se desface la copt. I-am asezat in tava si am turnat peste ei bechamelul. Deasupra am pus cascaval emmental si parmezan deshidratat si i-am bagat in cuptorul incins in prealabil la 190 grade Celsius. I-am copt 30 minute, pana s-au rumenit frumos deasupra.

La copt tot sosul a fost absorbit de cannelloni, dandu-le un gust delicios.
Pofta buna!

Reteta Cannelloni cu carne si sos bechamel a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de cannelloni: Cannelloni ripieni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Sarmale de post

Cine spune ca sarmalele de post nu sunt bune, nu a incercat reteta asta. Important e sa alegi o varza buna si sa condimentezi...

Sarmale de post
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide