Aluat pentru macaroane de casa

Se prepara un aluat din oua, faina, apa si sare. Se framanta bine si se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm grosime. Se lasa putin la uscat, se pudrea

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 jumatate pahar apa calduta
  • 2-3 oua
  • sare

Mod de preparare

Se prepara un aluat din oua, faina, apa si sare. Se framanta bine si se intinde o foaie subtire, de 2-3 mm grosime. Se lasa putin la uscat, se pudreaza apoi cu faina, dupa care se ruleaza, se taie fasii late de 1 cm, se imprastie pe planseta sa se usuce, dupa care se pun in apa clocotita cu sare sa fiarba. Se strecoara apoi si se clatesc cu apa calda.


Se amesteca cu unt, branza, carne, nuci etc.

Alte retete:

Cartofi la cuptor

Sarmale de post

Ciuperci umplute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort de ciocolata cu migdale

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul...

Tort de ciocolata cu migdale
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide