Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu orez si masline sunt necesare urmatoarele ingrediente: orez, masline, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, dafin, sare, piper.
Migdalele se maruntesc si se intr-o tigaie, in ulei incins, la prajit. Se scot pe un prosop de hartie. In uleiul incins din tigaie se prajesc usturoiul tocat si carnea sarata si piperata in prealabil. Se adauga ceapa taiata, ardeiul maruntit si orezul si se amesteca.
Se adauga peste compozitie foaia de dafin, scortisoara, sare, piper, 200 ml de vin si 200 ml apa. Se lasa sa fiarba sub capac cam 15 minute. Se adauga si maslinele fara samburi si se mai lasa sa fiarba cam inca 5 minute.
Se ia tigaia de pe foc si se lasa sa mai stea 5 minute, dupa care se adauga coriandrul si migdalele prajite.
Poate fi servita imediat.
Alte retete recomandate:
Iahnie de fasole
Ciorba radauteana
Ciulama de ciuperci
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post