Pentru a prepara aceasta reteta de miel cu galuste sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcov, ceapa, carne de miel, patrunjel, unt, faina, sare, marar, franzela, lapte.
Carnea de miel se taie in bucatele si se pune la fiert intr-ul litru de apa rece, cu sare. Cand da in clocot, se ia spuma de 2-3 ori. Se adauga morcovul, ceapa si patrunjelul.
Se lasa sa fiarba incet si se acopera cratita doar pe 3-4 din suprafata. Prajeste separat intr-o cratita fara sa se rumeneasca o lingura cu unt si una cu faina. Apoi, se stinge cu zeama in care a fiert carnea. Se lasa sa dea cateva clocote. Sosul trebuie sa fie gros ca o smantana si fara colocoase. Aceasta se toarna peste carne dupa ce s-a scos in prealabil zarzavatul. Se mentine pe foc mic fara sa mai fiarba, timp in care se pregatesc galustele.
Se taie feliile de franzela cubulete si peste ele se toarna laptele. Apoi, se adauga uleiul, ouale, praful de sare si faina astfel incat sa se obtina un alut compact si potrivit de tare. Se ia cu lingura din aceasta compozitie si se pune intr-o cratita cu apa fierbinte.
Galustele trebuiesc lasate sa dea un clocot, dupa care se scot, se pun in castron iar peste ele se toarna amestecul fierbinte cu carnea de miel..
Poate fi servit imediat.
Alte retete recomandate:
Ciulama de ciuperci
Spanac
Ardei umpluti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post