Midii cu Lapte de Cocos - Reteta video

Astazi o sa-ti pregatesc midii. Midii cu lapte de cocos. Stai alaturi de mine, iti garantez c-o sa-ti placa.

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g midii proaspete
  • 250 ml lapte de Cocos
  • cca 70 ml vin alb
  • 3 catei de Usturoi
  • 2 salote
  • 2 firicele de cimbru proaspat
  • cca 150 g rosii cuburi
  • 1 ardei iute
  • cca 25 g unt
  • o lingura de ulei de masline
  • 1 varf de cutit de zahar
  • patrunjel sau coriandru proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Curata midiile sub un jet de apa rece, folosindu-te de un burete sau de o perie de sarma pentru a indeparta orice urma de nisip de pe exterior.

Pune midiile intr-o punga, umple-o cu apa si agitat-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior.

Rastoarna midiile intr-o sita si spala-le bine in 4-5 ape.

Arunca-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida (acelea sunt deja moarte si trebuie sa eviti sa le consumi pentru ca risti o toxinfectie alimentara: le poti incerca daca sunt vii ciocanindu-le intre ele).

Toaca usturoiul si salota cubulete. Adauga untul si uleiul de masline intr-o tigaie cu suprafata non aderenta. Soteaza ceapa si usturoiul. Adauga firicelele de cimbru, lemongrass taiat marunt si midiile. Adauga capacul si agita putin tigaia. Stinge cu vinul alb si lasa-l sa se reduca.

Potriveste de sare si piper si adauga ardeiul iute taiat rondele. Adauga laptele de cocos si pune inapoi capacul. Lasa cateva minute pe foc. Midiile se vor desface in aburii creati.

Adauga rosiile cuburi si cateva grame de zahar daca este nevoie, pentru a mai taia din aciditate.

Ia capacul la o parte si aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serveste midiile alaturi de patrunjel sau coriandru proaspat tocat marunt si o portie sanatoasa de cartofi prajiti.

Urmareste intregul mod de preparare si in reteta video.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu filet de vita, roca si pecorino

Inca o reteta care o puteti servi seara in cazul in care aveti grija de dieta!

Salata cu filet de vita, roca si pecorino
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide