Zucchini umpluti fara carne

Dovleceii umpluti sunt o mancare pe baza de legume foarte potrivita in zilele calde de vara, cand consumam mancaruri mai usoare. Dovleceii nu trebuie sa fie umpluti de fiecare data cu carne.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3-4 zucchini
  • 2 rosii
  • cateva masline verzi (eu am avut vreo 10)
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • patrunjel tocat
  • 50g parmesan ras
  • 125g mozzarella
  • sare
  • piper
  • 150ml supa legume sau pui.

Mod de preparare

Se spala bine zucchini si se taie o felie din ei.se goleste interiorul cu o lingurita si se presara putina sare.

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, maslinele si partea taiata din zucchini.eu le-am tocat pe toate in robot. Se pun apoi la calit in 1-2 linguri unt. Se taie rosiile cubulete si se adauga peste. Cand legumele s-au muiat se ia tigaia de pe foc si se pune sare, piper si parmesanul. Se adauga verdeata tocata.

Se pun in tava zucchini si se umplu cu ajutorul unei lingurite. Se taie mozzarella felii si se pun peste legume. Se toarna supa in tava.

Se pun la cuptorul preincalzit 20-25 min la 180grade, până când dovleceii sunt fragezi și ușor rumeniți. Dacă dorești ca suprafața dovleceilor să fie mai crocantă, poți adăuga câteva minute suplimentare de coacere.

Servește dovleceii umpluți fără carne ca atare sau cu o salată proaspătă alături. Poftă bună!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors