Vinete umplute cu smantana si cascaval

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca marunt. Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc potrivit 2-3 minute, apoi s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 vinete
  • 60 g cascaval ras
  • 1/4 pachet de unt
  • 2 linguri de faina
  • 1/4 I lapte
  • 1/2 cutie smantana
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie vinetele pe lungime, se scobesc, iar miezul se toaca

marunt.

Se topeste untul, se adauga faina, se caleste pe foc potrivit 2-3 minute, apoi se incorporeaza laptele, amestecand continuu, pana se obtine un sos foarte

consistent.

Se adauga smantana si miezul vinetelor, dupa care se potriveste de sare si piper.

Se umplu vinetele cu aceasta compozitie.

Se presara cu cascavalul ras si se introduc pentru o ora la cuptor.
Se servesc fierbinti.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors